Sådan bruges Delte album i Fotos på din Mac
Delte iCloud-album giver dig mulighed for at dele billeder og videoer med præcis de personer, som du vælger – og de kan også tilføje deres egne billeder, videoer og kommentarer. Læs mere om, hvordan du aktiverer Delte iCloud-album, administrerer et delt album og gemmer fotos fra et delt album på din Mac.
Sådan aktiverer du Delte album
Opdater din Mac til den nyeste version af macOS.
Log ind på iCloud med den samme Apple-konto på alle dine enheder, som du vil bruge med Delte album.
På din Mac: Åbn appen Fotos.
Gå til menulinjen øverst på skærmen, vælg Fotos, og vælg derefter Indstillinger. I macOS Monterey eller en tidligere version skal du vælge Fotos og derefter vælge Indstillinger.
Klik på fanen iCloud, og vælg derefter Delte album.
I macOS 27 eller nyere skal du kontrollere, at iCloud-fotos er slået til.
Læs mere om, hvordan du indstiller og bruger Delte album på din iPhone eller iPad og dine andre enheder.
Hvis du bruger ældre versioner af iOS, iCloud til Windows, iPhoto eller Aperture, kan du stadig oprette og se Delte album.
Sådan oprettes et nyt delt album
Med Delte album kan du oprette album, som du kan dele billeder og videoer med andre i – og de kan tilføje deres egne billeder, videoer og kommentarer, som alle kan se.
Fra og med iOS 27, iPadOS 27, macOS 27 tilføjer Delte album understøttelse af deling i fuld opløsning, nye filtre og sortering, emoji-reaktioner og nye måder at invitere andre til at samarbejde om et album. Venner og familie kan deltage og bidrage med deres egne fotos på nettet, selv uden en Apple-konto eller Apple-enhed.
I macOS 27 eller nyere
I afsnittet Deling i indholdsoversigten skal du klikke på ved siden af Delte album.
Indtast et navn til det delte album.

Vælg, om du vil invitere og godkende deltagere, eller del albummet med et link.
Hvis du vil oprette et midlertidigt delt album, skal du slå Gør album midlertidigt til.
Klik på Opret.
I macOS 26 eller tidligere
I afsnittet Deling i indholdsoversigten skal du klikke på ved siden af Delte album.
Indtast et navn til det delte album og e-mailadresserne på de personer, du vil dele albummet med. Klik på for at vælge kontakter fra iCloud.
Klik på Opret.
Sådan slettes et delt album
Når du sletter et delt album, slettes det automatisk fra alle dine enheder og fra abonnenternes enheder. Hvis du har slået Offentligt websted til, slettes det delte album også fra internettet. Når du sletter et delt album, slettes alle albummets billeder permanent. Før du fortsætter, skal du sørge for at gemme eventuelle billeder, som du vil beholde.
I macOS 27 eller nyere
Åbn det delte album.
Klik på .
Klik på Slet delte album.
Klik på Slet for at bekræfte. Du kan trykke på Gør album midlertidigt for at gøre det delte album midlertidigt i stedet, og så slettes det efter 30 dage.
I macOS 26 eller tidligere
Åbn det delte album.
Klik på på værktøjslinjen.
Klik på Slet delte album.
Sådan inviteres flere personer
Du kan invitere andre til at se eller føje til dit delte album.
I macOS 27 eller nyere
Åbn det delte album.
Klik på .

Klik på Inviter deltagere. Vælg en app, der skal bruges til at dele linket til det delte album. Du kan også klikke på Kopier link til album for at kopiere linket, så du kan sende det eller slå det op.
Accepter eller afvis anmodninger om adgang
Når du slår Adgangsanmodninger til i et albums indstillinger for deling, kan flere personer med linket til det delte album anmode om adgang, som du skal godkende. Sådan accepterer eller afviser du en anmodning om adgang:
Klik på Aktivitet i afsnittet Deling i indholdsoversigten.
Klik på Godkend eller Afvis.
I macOS 26 eller tidligere
Åbn det delte album.
Klik på på værktøjslinjen.
I feltet Inviter personer skal du klikke på for at åbne panelet Kontakter og derefter vælge de personer, du vil invitere, blandt dine kontakter.
Sådan deler du album med venner og familie, selvom de ikke bruger iCloud:
Åbn et delt album, som du har oprettet.
Klik på på værktøjslinjen.
Slå Offentligt websted til. Dine billeder vises på et websted, som alle kan se i en opdateret webbrowser.
Deltag i et delt album
Du kan deltage i et delt album, som nogen har oprettet i macOS 27 eller nyere, ved at åbne linket til albummet på en Apple-enhed eller en enhed fra en anden producent end Apple. Deltagere med enheder, der ikke har den nyeste software, skal opdatere deres enheder eller se albummet på iCloud.com.
Albumejeren kan i albummets indstillinger for deling vælge kun at tillade personer, som de inviterer eller godkender, at få adgang, eller at tillade alle med linket at deltage uden godkendelse, og de kan vælge, om yderligere personer med linket skal anmode om adgang.
Anmod om adgang til et delt album
Åbn det link, du har modtaget til et delt album.
Tryk eller klik på Send anmodning, hvis du bliver bedt om det.
Du får besked, når albummet deles med dig.
Sådan fjernes en abonnent
Hvis du har oprettet et fælles album, er det dig, der bestemmer, hvem der har adgang til det. Du kan til enhver tid fjerne abonnenter.
I macOS 27 eller nyere
Åbn det delte album.
Klik på .
Klik på ud for den deltager, du vil fjerne.
Klik på Fjern deltager, og klik derefter på Fjern.
I macOS 26 eller tidligere
Åbn det delte album.
Klik på på værktøjslinjen.
Vælg den abonnent, der skal fjernes.
Klik på pilen ud for abonnentens navn og derefter Fjern abonnent.
Sådan føjer du billeder og videoer til et delt album
Vælg de billeder og videoer, der skal deles.
Klik på på værktøjslinjen, og vælg derefter Delte album.
Vælg det album, hvor billederne skal deles. Når du føjer nye billeder til et delt album, modtager eventuelle abonnenter en notifikation.
Klik på Tilføj.

Hvis du har et delt album åbent, kan du også klikke på eller "Tilføj billeder og videoer" for at vælge billeder og videoer, der skal tilføjes. Du kan også trække billeder fra biblioteket direkte til det delte album i indholdsoversigten.
Hvis en abonnent ikke kan føje sine billeder eller videoer til et delt album
Hvis du har tilføjet en person som deltager, men vedkommende ikke kan føje til det delte album, skal du kontrollere personens tilladelsesindstillinger.
I macOS 27 eller nyere
Åbn det delte album.
Klik på .
Klik på ud for deltageren.
Klik på Kan tilføje billeder.
Hvis deltageren ikke kan åbne linket til albummet, skal du kontrollere, om du har en afventende anmodning om adgang fra vedkommende, og i så fald skal du godkende vedkommendes anmodning om adgang.
I macOS 26 eller tidligere
Åbn det delte album.
Klik på på værktøjslinjen.
Kontroller, at Abonnenter må publicere er slået til.
Sådan sletter du billeder og videoer fra et delt album
Åbn det delte album.
Vælg et billede eller en video.
Ctrl-klik, og klik derefter på Slet fra delt album. Klik på Slet fra alle enheder eller Slet.
Hvis du er i et delt album, kan du også vælge et billede og trykke på tasten Slet for at slette det fra det delte album.
Hvis du ejer et delt album, kan du slette alle billeder, videoer eller kommentarer fra albummet. Abonnenter kan kun slette det, som de selv har tilføjet. Når du sletter indhold, slettes det automatisk fra albummet på alle dine enheder og på abonnenternes enheder.
Alle fotos, som du har arkiveret eller downloadet fra et delt album til dit Fotos-bibliotek, forbliver i dit bibliotek, selvom det delte album slettes, eller selvom delingen stoppes af den person, der oprettede albummet.
Sådan gemmes billeder og videoer fra et delt album
Når du deler billeder og videoer, kan de personer, som du deler med, gemme de delte billeder eller videoer i deres eget bibliotek.
Vælg det billede og den video, der skal gemmes.
Ctrl-klik, og klik derefter på Gem i bibliotek eller Importer.